Om mothsoft Brugergrupper Links
Forside macOS
navTitle titleBarWhite
homeNormal
homeNormal1
aboutNormal
priceNormal
contactNormal
contactNormal1
contactNormal2
contactNormal3

MacSOUP er et “offline news reader” og emailprogram. MacSOUP er først og fremmest en nyhedslæser, da dets e-mail muligheder er meget begrænsede i forhold til „rigtige” e-mail programmer.

Tilsyneladende, og ikke uden grund, det mest benyttede program i nyhedsgruppen dk.edb.mac, bl.a. på grund af dets glimragende sorteringsfunktioner og evne til at holde rede på de vidtforgrenede tråde, diskussionerne sommetider kan udvikle sig til i nyhedgrupperne.

Til Mac OS X skal du først have hentet MacSOUP 2.8.5 fra Stefan Hallers hjemmeside.

Når du udpakker Danish.lproj.zip oprettes en mappe “Danish.lproj” i den samme mappe som zip-arkivet befinder sig i. Herefter markerer du programsymbolet for det tidligere hentede MacSOUP 2.8.5 ved at højreklikke én gang på det i Finder. Vælg i genvejsmenuen „Vis indholdet af pakke”. I vinduet som åbnes navigerer du frem til mappen, "Resources“. Her skal de danske ressourcer (Danish.lproj) anbringes i MacSOUP programpakken, som derefter „taler“ dansk, forudsat Dansk er valgt som systemsprog.

Der medfølger dansk brugerhåndbog.

Uddrag herfra:
„… brug funktionen i MacSOUP's standard-indstillingsdokument: lav en henvisning til det og kald den "MacSOUP Default Settings" (uden citattegn), og anbring den i mappen "~/Library/Preferences" 
under Mac OS X, hvor "~" er dit hjemmebibliotek)."

eller sagt på en anden måde:

„Du kan altså anbringe dit MacSOUP indstillingsdokument og data fra MacSOUP, hvor du ønsker. 
Derefter skal du lave en henvisning til dette indstillingsdokument, og henvisningen skal hedde "MacSOUP Default Settings". Den skal så anbringes i mappen Preferences i dit Bibliotek i din hjemmemappe. Fremover kan du bare dobbeltklikke på MacSOUP eller have det liggende permanent i Dock og klikke på det for at starte MacSOUP."

Nyt i 2.8.5

Kompatibel med Mac OS X 10.9 (Mavericks).
Dog er der ikke længere understøttelse af Classic Mac OS.
 
MacSOUP var tidligere shareware, men er det ikke længeres; den er nu gratis, hvorfor registreringsproceduren er fjernet. Der ydes ingen support.
 
For SSL-forbindelser er understøttelse af TLSv1 tilføjet (og foretrukket frem for) SSLv3.
 
Tilføjet en alternativ tast for Enter-tastens funktion i emnevinduet og i meddelelsesvinduet: bruges US-tastaturlayout er det tasten ovenover Retur-tasten ('\' på et US-tastatur), på ISO-tastaturer er det tasten til venstre for Retur-tasten („' (Apostrof)/@/*” på et Dansk tastatur). Dette er nyttigt, fordi nutidens Mac-tastaturer ikke længere har en Enter-tast, men den er en vigtig tast i MacSOUP, især i emne-vinduet, i stedet for at skulle trykke fn-Retur, hvilket er upraktiskt, når din venstre hånd holder kaffekoppen.
 
I tilgift til tasterne på det numeriske tastatur, som lader dig navigere tråd-træet i alle retninger, kan du nu bruge piletasterne mens du holder Shift-tasten nede til i det mindste at kunne navigere horisontalt og vertikalt. Bemærk at venstre-pil (gå til overliggende artikel) er forskellig fra Shift-venstre-pil (gå til næste artikel som kommer direkte til venstre i tråd-træet, uanset om denne er relateret til den aktuelle artikel). Det samme gælder for for højre-pil.
 
Der vises ikke længere advarsel, hvis udgående meddelelser indeholder ikke-Latin-1 tegn.

Danske ressourcer til MacSOUP 2.8.5 til Mac OS X (10.5 eller nyere)

NB!

macOS 10.14 Mojave er sidste systemversion som MacSOUP vil fungere under, fordi Stefan Haller har annonceret, at der ikke vil blive lavet 64-bit kompatibel version.

servicesNormal
contactNormal4
contactNormal4a
contactNormal7
contactOver12
contactNormal13
StM760

madewithpro5

Om mothsoft Brugergrupper Links Forside homeOver macOS oversigt homeOver1 Andres aboutOver CADintosh priceNormal Danske programmer contactOver Default Folder X 5 contactOver1 Disk Tracker contactOver2 DragThing contactOver3 File Synchonization servicesOver FinderPop contactOver4 FontBook contactOver4a GraphicConverter contactOver7 iCab 5 contactNormal9 MacSOUP contactNormal11 contactNormal12 contactOver11 contactOver12 Nisus Writer Pro/Exp. contactOver13